Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2018 14:20 - Предимства на Мрежовия маркетинг
Автор: panayotov21 Категория: Бизнес   
Прочетен: 412 Коментари: 0 Гласове:
0



Преди всичко трябва да отговоря на въпроса: предимства в сравнение с какво? Разбира се пред другите достъпни и легални способи за печелене на пари. Именно в съвкупността на тези предимства се крие и причината за феноменалното развитие на MLM по целия свят. Още в началото ще наблегна, че тук говоря единствено за легитимния мрежов бизнес със сериозна компания, който не биха да бъде бъркан с нелегалните финансови пирамиди. Там законите са други.

Както виждате от картинката, в света има много и различни начини за печелене на пари, но те могат да бъдат обединени в 4 главни групи. Мрежовия бизнес предоствя възможност на всеки човек, независимо от предишния му опит, да премине постепенно в групата на Бизнес притежателите и да измени изцяло живота си. Ето за това трудно бихме могли да сравним МЛМ с работното място или традиционния собствен малък бизнес. Поради това главно предимство Мрежовия бизнес в днешно време е изключително популярен и продължава да се развива стремглаво като индустрия. Но разбира се, предимствата на мрежовия маркетинг са много повече. Нека да разгледаме най-основните от тях, поради които все повече хора избират тази професия като поле за професионално развитие.



1. Работа в комфортен екип
В мрежовия бизнес всеки начинаещ лично започва да сформира своята бъдеща структура, като кани за партньори първо хората, с които той лично би искал да работи. В мрежовата компания никой не може да му нареди да “приеме на работа” човек, който предизвиква у него дискомфорт. Във времето новосформираният екип често комуникира на събития, споделя общи цели, пътешествия и преживявания, които сплотяват сътрудниците и правят от атмосферата в МЛМ бизнеса много повече от “работна”. Често в такива случай развитието на бизнеса се превръща в удоволствие.



2. Възможност за съвместяване на MLM с друг бизнес или основна работа
В МЛМ не е необходимо да се “изгарят мостове”, започвайки бизнеса, даже напротив. Повечето хора, започват мрежов бизнес в свободното си време и така не рискуват да останат без доходи. На първоначалния етап обикновено е достатъчно да се отделят 1 - 2 часа на ден или около 10 - 15 часа на седмица. В бъдеще, когато структурата започне стремително да се разраства и поиска да й се отделя повече време, човек сам решава дали да прекрати предишната си работа или да продължава да ги съвместява.



3. Минимален размер на необходим начален капитал
В мрежовия бизнес сътрудника стартира без да наема помещения за офис или магазин, не инвестира в стока или склад, не наема персонал и т.н. Обикновено, за да стане сътрудник на дадена компания човек първо става потребител на нейната продукция и купува за себе си тъй или иначе необходими продукти. Стойността на “стартовия пакет” в повечето компании е средно около 100лв. за продукти, които сътрудника сам избира. Практически със същите продукти, които ще закупите за себе си от магазина може да започнете вашия МЛМ бизнес. Необходимостта от продукти при старта се обеснява с ползата от това вие да се уверите от личен опит в техните ползи, както и да можете да ги покажете на вашите кандидати. Съгласете се, това е много по-малка инвестиция от набирането на стока за отварянето на един магазин например.



4. Отсътвие на финансов риск
Щом не трябва да се влага нищо и закупувате продукти за лично ползване, то няма и финансов риск. Ставайки сътрудник вие дори пестите от закупуването на продуктите, понеже имате възможност да пазарувате по цени на сътрудник. За каквото плащате, това и получавате! Като прибавим към това и липсата на необходимост от напускане на основната работа и липсата на задължения от мрежовата компания към вас, то не ви пречи да опитате своя шанс.



5. Собствен график на заетостта
В МЛМ човек сам определя обема, времето и мястото на своята дейност. Той сам решава, дали да става сутрин в 7 или в 10 часа, кога и с кого да се срещне, колко да продължи работния му ден и кога да замине в отпуск… Всичко зависи от собствения “апетит” и желанието за удовлетворяването му. Ако човек е доволен от 300лв. месечно, той може да не се напряга излишно, работейки по 8-10 часа седмично, ако се стреми доходът му да достигне 2000лв., 3000лв. или повече, то работният му график ще бъде по-наситен. Всичко това избирате сами!



6. Неограничена финансова перспектива
Сумата на получаваните в МЛМ пари зависи единствено от търговския обем оборот, постигнат лично от сътрудника и неговата структура чрез продуктите на компанията. В мрежовия бизнес се приема за нормално, ако голям мрежов лидер печели над 50 хил. евро на месец и нагоре. Такива резултати, а дори и по-големи са постигнати от множество лидери на различни компании по целия свят, които създават огромни обороти всеки месец благодарение на своето развитие. Не е тайна, че в индустрията на мрежовия маркетинг всяка година по света се раждат нови милионери.



7. Високи темпове на растеж в кариерата и дохода
За да направи добра кариера в “стандартна” компания, човек обикновенно отделя пет години за получаване на образование, а след което се труди упорито още няколко години, за да се превърне в професионалист. Като изкачването по кариерната стълба и съответно растежът на материалното благосъстояние са ограничени от броя ръководни длъжности в компанията. От друга страна в МЛМ успешната кариера може да се направи и за една година, започвайки от нулата без предварителен опит в дейността и достигайки доход от 2000-3000 лв. месечно. В мрежовата компания, която аз работя например, едни от най-ярките истории на успех в последните 5 години бяха на хора, които достигнаха до президентските нива само за 2-3 години работа с доходи от над 50 хил. лв. на месец. В България, за същия период, множество партньори достигнаха доходи от над 3000 лв. на месец и вече напуснаха своята основна работа.

Разбира се, далеч не всички партньори се превръщат в звезди, но статистиката сочи, че в МЛМ до големи успехи достигат 10% от хората, занимаващи се сериозно, което е много добро постижение спрямо традиционния бизнес, където 5% от малките и средни фирми достигат до своята десета годишнина, а останалите фалират преди това. В мрежовия бизнес болшинството от мрежовиците с 3-5 годишен стаж са напълно удовлетворени от стабилния си месечен доход, който получават и това води до високо ниво на ефективност. При една правилно построена структура в надежна компания и уредена система за обучение и мотивация на хората, доходът на мрежовика би могъл да се удвоява всяка година!

“Законът за успеха”, който беше формиран от президента на Световната Асоциация по мрежов маркетинг Дорис Ууд, се нарича “Едно плюс едно”. Това означава, че ако сътрудникът включва в своята структура по един човек месечно и всички негови партньори правят същото, то към края на годината структурата ще наброява 4096 човека! В практиката, разбира се, това не става точно по този математически начин, но си струва човек да се замисли над този пример. Представете си 4000 човека да бъдат клиенти на вашите продукти и да ги ползват и препоръчват с удоволствие. В който и да е бизнес, това би означавало феноменален успех!



8. Независимост между издигането по кариерната стълба и личните взаимоотношения с висшестоящите спонсори и ръководителя на компанията
В мрежовия маркетинг кариерата зависи на 100% от самия сьтрудник. Изкачването по кариерната стълбица се осъществява от безпристрастен компютър, който отчита единствено обема на продажбите. В МЛМ не можеш да се издигнеш “с връзки” или да бъдеш понижен в длъжност заради лоши отношения с ръководството.



9. Възможност за бързо овладяване на нова професия
За 1 - 2 години можете да се превърнете в истински професионалист в МЛМ и не е необходимо за това да изучавате десетки предмети, както в обикновен университет. Целия обем от знания и техники за развитие ще ви бъде постепенно предаден от вашия спонсор и системата на обучение на вашия екип и компанията. Затова е изключително важно преди да започнете своя МЛМ бизнес да проучите каква система на обучение предлага вашият бъдещ спонсор. Когато липсва ефективна система за обучение на новите партньори ще ви бъде много по-трудно да навлезете в бизнеса и ще трябва да учите всичко от собствен опит, което ще ви отнеме много повече време за достигане на успех.



10. Успешната кариера не зависи от пола, възрастта, образованието и характера на предшестващата дейност
В МЛМ има много домакини, които са започнали на 60-годишна или дори по-зряла възраст и са постигнали впечатляващи резултати. Има и млади бизнесмени, учители, психолози, доктори и хора от най-различни браншове. В този бизнес всичко зависи от човека и неговото желание и готовност да се обучава. Тук философията за успех е по -различна от традиционния бизнес. Лидерите се стремят да откриват прости методи, които да могат да бъдат приложени от най-различни типажи хора.



11. Възможност за личностно развитие
Всеки, който мечтае за успех и високи доходи трябва да знае, че преди всичко той трябва да се превърне в човека, който заслужава всичко това. Това е едно от условията за достигане на успех и в мрежовия маркетинг. Ако мечтаете да станете лидер, трябва преди всичко да се превърнете в интересна личност, което е невъзможно без разширяване на кръгозора и задълбочаване на знанията в различни области. Предвидливите спонсори отделят много сили за развитието на соите сътрудници, а самите мрежови компании не се скъпят да инвестират в хората. В повечето мрежови компании се организират редовно обучения за сътрудниците от средно и високо ниво на най-различни международни дестинации. Учебната и културната програма задължително се съчетават и хората се връщат не само обучени, но и отпочинали и заредени с нови впечатления. Често разходите за такива обучения в някои компании се поемат изцяло от самата компания. Това е бизнес за хора, които обичат да се развиват личностно и да пътуват по света!



12. Постоянно запознаване с нови хора
В структурата всекидневно се появяват нови хора, които непосредствено контактуват с действащите сътрудници. В една структура от 100 човека могат да се открият много “нужни” хора - лекари, адвокати, банкери, артисти, учени… В мрежовия бизнес още от самото начало ще имате възможност да се запознаете с най-различни интересни личности, с които в обикновенната среда на вашето общуване едва ли бихте срещнали. Представете си колко ползи би имало това за вас.



13. Отсъствие на зависимостта от външни негативни фактори
Мрежовиците, за разлика от собствениците на традиционен бизнес, не се сблъскват с проблеми като лошо време, набези върху обекта, рекет и необходимостта от охрана. В МЛМ сътрудника никога не изпитва страх, че ще бъде уволнен и ще загуби изведнъж всичко, за което се е труднил през годините. Не са необходими застраховки и съня ви ще бъде спокоен, знаейки че дори докато спите вашия бизнес работи и обслужва клиентите ви.



14. Международна възможност за развитие
В повечето случай мрежовите компании предлагат възможност да включвате в бизнеса и хора от различни държави, които също да развиват бизнеса международно. По тази причина в МЛМ не е от толкова голямо значение къде живеете както в традиционния бизнес на локално ниво или работата, в която е необходимо да се местите според това, къде работите. В мрежовия бизнес е пълно с впечатляващи примери на хора от малки градове, които са изградили по-успешен бизнес дори от сътрудници живеещи в многомилионни мегаполиси. Включвайки в бизнеса сътрудник от различен град или държава, вие започвате бизнес в неговия район.



15. Не сте зависими от отделеното време
За да създавате, разширявате и поддържате своята структура е необходимо да отделите време, но въпреки това, в моментите, в които не сте активни вашият бизнес продължава да работи. Докато сте със семейството си, докато сте на почивка или дори докато спите вашите сътрудници продават, разширяват структурата си или просто поръчват за себе си. В мрежовия бизнес успешния сътрудник може да се радва на постоянни и сигурни доходи, които да сотави дори и в наследство. Това е огромната полза от това, да създаваш система за доход с МЛМ компания. За да бъде вашия доход сигурен е необходимо да изберете МЛМ компания с минимум 10 годишна история, доказала стабилността си. Не бихте искали да създавате бизнес с компания, която след 3 години може да фалира.



16. Добра дългосрочна перспектива за защита от криза
Мрежовите компании предлагат висококачествени стоки, които са необходими за широк кръг хора, а финансовите кризи почти не им се отразяват. Всъщност може ли криза да повлияе на отношенията между спонсора и сътрудника? Или например човек ще се откаже да използва продукт, с който е свикнал и му е необходим? Да, в резултат на кризата може да го използва по-малко, но това ще е временно и преходно. Освен това, именно във времена на криза, хората масово започват да търсят алтернативни начини за доходи и често избират мрежовия бизнес като най-добра възможност.



17. Творчески характер на работата
Работата на мрежовика е сходна с процеса на създаване на една добра книга. Човек сам запълва нейните страници и ако книгата е сполучлива (създадена е работоспособна структура), тя ще носи на автора си постоянен доход за цял живот. Обучената структура има свойството сама да се размножава, независимо кой е създателят и родителят е “обречен” да получава добър доход, който по правило в МЛМ дори може да остави в наследство.



18. Благородство на бизнеса
Всеки мрежовик се опитва да стане спонсор на по-голям брой хора, създавайки, нови работни места и все повече от неговите партньори да постигат големи успехи, защото това ще узначава успех и за самия него. Създавайки по-голям оборот спонсора, неговите партньори и компанията увеличават печалбите си и с това се демонстрира една уникална система, в която всеки печели. В традиционния бизнес не е така. Често печалбите на едни са за сметка на загубата на други. Освен това, чрез мрежовия бизнес хората купуват висококачествени продукти, подобрявайки своя бит и укрепвайки здравето си. МЛМ е едно от редките съчетания на бизнес и благородство в едно лице.



19. Висока степен на морално удовлетворение от собствения труд
Каква по-голяма радост от това, да виждаш как поканените от теб хора се превръщат в свободни, здрави и богати? В мрежовия бизнес развиваш дейност, която можеш да предложиш на всеки като решение на неговите финансови проблеми или например липсата на време за семейството си или натоварения начин на живот. В МЛМ можеш да намериш и много приятели, които ще са ти искрено признателни и благодарни за собствения ти успех, ако ти им предадеш знанията си и ги подкрепиш в техния успех. Това е бизнес с много морални преимущества и по-правилно с този бизнес се занимават сериозно хора, които обичат да помагат на другите, за да постигат собствените си цели.



Както виждате предимствата на Мрежовия бизнес пред другите способи за изкарване на пари са много. И все пак, за да постигне успех човек е нужно да избере внимателно компанията, с която ще работи и да знае, че за всеки успех си има цена. Цената, която ще трябва да платите за големия успех в МЛМ е това да се обучавате, да работите усърдно, да си спестите някое и друго кино или разходка с приятели и като цяло да имате търпение. Но не е ли това цената, която плащаме за почти всичко в живота, дори и срещу по-малки резултати? Всеки ден много хора дават времето си, най-добрите си години и своите качества за бизнеса на някой друг. За доходи, с които да преживяват от този до следващия месец. Мрежовият бизнес е тази възможност, в която може да вложите всичко, което можете за себе си и създаване на доход, с който да живеете живота на мечтите си и дори да оставите в наследство. Заслужава си! 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panayotov21
Категория: Бизнес
Прочетен: 7804
Постинги: 6
Коментари: 2
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031