Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2018 11:06 - Илюзията на бързото забогатяване
Автор: panayotov21 Категория: Бизнес   
Прочетен: 287 Коментари: 0 Гласове:
0



                                    image


 В момента има една огромна илюзия в която много хора живеят, илюзията на бързото забогатяване.Стоят на опашки чакат за да се сдобият с безценни билетчета и да ги търкат с надежда да спечелят няколко милиона или поне десетки хиляди. Това е една голяма илюзия в която живеят повечето хора.Те искат да спечелят незаслужени пари, пари за които не са се потрудили грам.

Стоя гледам ги по телевизията позират с чекове а водещите им задават въпроси, като примерно: „Какво ще направите с толкова хиляди левове?“ Хората отговарят: „Ще си купя спортна кола.“Гледам и си казвам: „Добре спортна кола а после, какво?Пак 45 години работа по 8 или 12 часа на ден.“Друг човек позиращ с чек водещия го пита:“Какво ще правиш с толкова пари?“, а човека отговаря: „Ще обиколя света.“Гледам и си мисля:“Супер а после, какво?Пак 45 години работа и така до пенсия.“

Няма нищо против желанията на хората и това, какво да правят с печалбите си.Статистиката говори сама по себе си.В световен мащаб 95% от тото милионерите в света живеят пъти по-бедно след 7 – та година, когато са спечелили от тотото.Защо това е така?Защото потока на парите е един и същ – от финансово неграмотните хора, към финансово грамотните.

Забогатяването е формула то идва първо в ума на човек а в портфейла това е вече физическото изражение на парите.Не случайно има много курсове и книги за личностно израстване за това човек да бъде грамотен, да придобие знания, да усвои умения чрез, които да успее да постигне своята финансова свобода или това, към което се стреми.В момента живеем в невероятно време.Време на неограничените възможности, важно е обаче човек да е отворен и да търси възможности и начини да се развива.Никога не е имало време с толкова много изобилие от възможности.Само в интернет и социалните мрежи има един огромен поток от възможности.

Защо хората продължават да търкат билетчета?Защото искат по лесния начин да спечелят.Повечето ги мързи да минат процеса на обучаване и усвояване на знания, да правят греши и да придобият опит или изобщо да се потрудят и да изградят собственоръчно своята финансова независимост!

Моя апел към вас е придобийте качества и умения в сферата, в която искате да се развивате.Запознайте се с хора, които са постигнали Вашите цели, тези към които се стремите.Изследвайте тези хора, кога стават, как говорят, как се обличат, какви качества притежават, през какво са преминали?

Онасис е казал: „За да бъдеш успешен е нужно да пушиш пури, да имаш слънчев загар и да общуваш с милионери.“ Първите две не са задължителни, но да общуваш с милионери за мен е безценно.Защо ли? Ами не, защото ще ти подхвърлят някоя „далаверка“, а защото ще видиш техните умения, техните навици, ще видиш опита им, знанията и уменията. които имат.

Не оставяй живота си на търкането на билетчета.Чети книги, обграждай се с успешни хора, посещавай курсове и семинари и определено ще бъдеш там, където винаги си искал.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panayotov21
Категория: Бизнес
Прочетен: 8316
Постинги: 6
Коментари: 2
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930