Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2018 10:47 - Колелото на Хамстера
Автор: panayotov21 Категория: Бизнес   
Прочетен: 367 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Има един капан, който държи голяма част от хората разорени в днешно време.Това е капана наречен „От 9 до 5“.Когато човек ходи на работа или прави бизнеса, който има той влиза в така нареченото колело на хамстера и започва да го върти 8,10 или 12 часа на ден.Ако развива собствен бизнес може да отделя и 24 часа на ден. Когато аз имах традиционен собствен бизнес аз буквално дори сънувах как правя този бизнес.Когато ние влезем в това колело на хамстера отделяме здраве, енергия, време и знания за да получим крайния резултат пари.Пари, които в повечето случаи вечно не достигат и са предварително похарчени за всички сметки, които чукат на вратата.Няма такова нещо, като сигурна работа.Единственото сигурно е, че един ден няма да я работиш.Тогава, какво?Ще разчиташ на пенсията?

 

Нека помислим ако парите, които човек изкарва под формата на заплата не му стигат най-вероятно се хваща на втора работа.Ако бизнеса не му върви най-вероятно също вкарва допълнително перо към него, което се нарича диверсификация.Добре, но всички хора на света бедни, богати, умни и т.н. имаме 24 часа на разположение.Познавате ли човек, който да ходи на работа 32 часа в денонощието?Няма как!Ето го и най-важния извод: Когато ние имаме таван на времето, в което да ходим на работа, ние винаги, абсолютно винаги ще имаме и таван на парите, които получаваме.

Ако искаме да бъдем финансово независими и свободни няма как да го направим с работа за някой друг от 9:00 до 17:00, пет дни в седмицата.Всъщност, като се замисля ако ви поканят да бъдете изпълнителен директор на Apple, Walt Disney или MTV сигурно ще направите състояние и ще бъдете финансово свободни. Това, което знам е, че тези хора не ме потърсиха мен.Има голяма вероятност да не потърсят и някой от вас. Къде всъщност е ключа, с който всеки, който иска може да излезе от този капан.Ключа всъщност е в това човек да притежава активи.Активите са нещо, което работи за теб и ти докарва СИГУРЕН, ЕЖЕМЕСЕЧЕН ДОХОД без значение ти дали си на работа, в чужбина, дали спиш или си на плажа.Все едно да имате 2,3 или 5 апартамента, които да давате под наем.Без значение вие къде сте наема ви идва под формата на доход всеки месец.И ако с ходенето на работа имаш 24 часа, които те ограничават то при активите нямаш ограничения.Може да имаш 1 актив, може да имаш и 101.

Човек може да се сдобие с актив по 3 начина:

  1. ДА ГО НАСЛЕДИ – Ако има богати родители, баба, дядо и т.н. които да му завещаят имоти, които да използва.
  2. ДА СИ КУПИ АКТИВ – Звучи супер всеки да има няколко апартамента и да ги дава под наем, но това е свързано с огромна инвестиция, която не всеки може да си позволи.
  3. ДА ИЗГРАДИ АКТИВ – Третия начин е човек да изгради актив.Успоредно с работата, която работи или бизнеса, който има човек може да си изгради актив, който да му носи сигурен ежемесечен доход.

Мрежовия бизнес за много хора, както и за мен е именно третия вид актив.Да тук ако човек иска големи доходи, ще трябва да се учи, да придобие определени знания, умения и навици за да достигне целта, която има.Ще трябва и време.Тук човек гради нещо, което обаче да остане и след него.Тук не става въпрос за това да забогатеем за 2 месеца.Но ако си човек, който искаш да градиш, да създадеш и да оставиш нещо голямо, ценно и трайно след себе си, добре дошъл в мрежовия бизнес.

Няма лошо да си в колелото на хамстера или както Робърт Кийосаки я нарича: “Омагьосаната въртележка“, но е ако искаш да излезеш от този капан е добре да помислиш, какво да направиш така, че не ти да преследваш парите а парите да започнат да работят за теб а ти да разполагаш с трите най-важни ресурса в живота си – ЗДРАВЕ, ПАРИ И ВРЕМЕ при това да ги имаш на куп!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panayotov21
Категория: Бизнес
Прочетен: 7794
Постинги: 6
Коментари: 2
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031